Energielabels voor woningen

Een energielabel voor woningen is verplicht als u uw woning wilt verkopen of verhuren. Het geldt ook bij de oplevering van een nieuwbouwhuis. Om een energielabel voor uw woning aan te vragen hoeft, u niet moeilijk te doen. Huijbregts Labeladvies heeft gecertificeerde adviseurs in huis die energielabels voor uw woning(en) kunnen opstellen. Wij regelen het snel en vakkundig.

Waarom heeft u een energielabel nodig?

Met een erkend energielabel weet de toekomstige koper of huurder hoe energiezuinig uw woning is. Een energielabel met een groene energieprestatie-indicator A++++ is hierbij het meest energiezuinig. Een rode G is het minst energiezuinig. De geldigheid van een energielabel is 10 jaar.

Sinds 1 januari 2021 heeft u voor het opstellen van een energielabel voor woningen een erkende energie-adviseur nodig. De energie-adviseurs van Huijbregts Labeladvies zijn hiervoor gecertificeerd en helpen u snel en vakkundig volgens de bepalingsmethode NTA8800.

De voordelen van een groen label

  • Gunstig effect op de verkoop- of verhuurprijs
  • Snellere verkoop of verhuur
  • Comfortabel wonen

Plan van aanpak

Wanneer we uw aanvraag voor een energielabel hebben ontvangen, gaan onze adviseurs flexibel en snel aan de slag met uw vraagstuk. Na de aanvraag en het bestuderen van het vraagstuk zullen onze adviseurs uw kant op komen zodat alle kenmerken van uw woning kunnen worden vastgesteld. Dit duurt 30 tot 60 minuten en is afhankelijk van de grootte van uw woning en de zichtbaarheid van de kenmerken. Het energielabel wordt uitgegeven in de letters A t/m G. Energielabel A is het meest energiezuinige label. Heeft u een energielabel dat verbeterd kan worden? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Wat kost het aanvragen van een energielabel?

Een energielabel voor uw woning aanvragen doet u zeer snel en gemakkelijk bij Huijbregts Labeladvies. Het aanvragen van een energielabel kan al vanaf € 220,-. De prijs is afhankelijk van het type woning en kenmerken. De prijs voor uw woning berekenen we graag voor u in een vrijblijvende offerte. Wanneer u akkoord heeft gegeven op de offerte komen we zo snel mogelijk bij u langs.

Energielabel aanvragen?

Wilt u een energielabel voor uw woning(en) aanvragen? Het aanvragen van een energielabel voor jouw woning gaat bij ons snel en eenvoudig. Na het invullen van het onderstaande contactformulier neemt één van onze energie-adviseurs binnen 24 uur vrijblijvend contact met u op. Omdat we de woning zelf moeten beoordelen maken we een afspraak om bij u langs te komen. Dit duurt zo’n 30 tot 60 minuten en is afhankelijk van de grootte van uw woning en hoe makkelijk de kenmerken van de woning zichtbaar zijn.

Neem contact met ons op of vul onderstaand contactformulier geheel vrijblijvend in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.

Opnameadres

Correspondentie-/factuuradres

Type woning